Föredrag

Jag håller ofta och gärna föredrag, både för allmänheten och för en mer specialiserad publik som till exempel vårdpersonal eller politiker. Oftast brukar jag prata utifrån någon av mina tre senaste böcker. Till var och en av dem har jag ett program med föredrag, bildvisning och utrymme för diskussion. Lämplig längd är 1,5–2 timmar, men längd och nivå kan anpassas efter arrangörens önskemål. Liksom i böckerna varvar jag aktuell populärvetenskap med personliga berättelser.
Här är de tre föredragen:

Ut ur mörkret – om depressioner
Vad är en depression? Depressioner sedda inifrån. Varför är det så svårt att söka och få hjälp? Är depression en riktig sjukdom?
Läs mer

Kidnappad hjärna – om missbruk och beroende
Så utvecklas ett beroende av alkohol, narkotika eller tobak. Gamla myter och ny forskning. Beroendet sitter i hjärnan. Konsekvenser för behandling och förebyggande arbete.
Läs mer

Fetma – en global epidemi
Fetmaepidemin i världen och i Sverige. Hur allvarlig är den och hur snabbt går det? Vad beror den på? Vad kan man göra åt den – som individ, i vården och i samhället?
Läs mer

Jag kan förstås också prata om andra saker som jag skrivit mycket om. Bland annat har jag flera gånger föreläst om psykiatrihistoria under rubriken “Mentalsjukhusens uppgång och fall”.

Jag har också erfarenhet av att leda debatter och utfrågningar, liksom att delta i debattpaneler.

Kontakta mig för frågor eller bokningar.