Ormen i ny utgåva

“Knappast någon som läser Ormen i paradiset tror jag lägger den ifrån sig oberörd”. Det skrev Göran Greider i en berömmande recension i Aftonbladet, när min bok om den globala fetmaepidemin kom ut i januari 2007. Han var inte ensam. Boken fick stor uppmärksamhet och många positiva recensioner. Sedan en tid tillbaka har boken dock varit slut på förlaget. Trots att många är intresserade har den inte gått att köpa.

Nu är detta åtgärdat. Ormen i paradiset. Om den globala fetmaepidemin har kommit i en ny utgåva, och nu på ett nytt förlag. Dejavu har startats på initiativ av Författarförbundet, och ägnar sig just åt återutgivning. Tanken är att böcker som varit slutsålda ska kunna ges ut igen och nå nya läsare. Det verkar gå bra. Under det första året har Dejavu gett ut över 200 titlar, av författare som Åke Ortmark, Lars Gustafsson, Beate Grimsrud och Göran Palm.

Omslaget är nytt, men i övrigt skiljer sig den nya utgåvan av Ormen i paradiset inte från den tidigare. Du kan köpa den i en nätbokhandel, till exempel Bokus, eller beställa den i din vanliga bokhandel.